Поне три случая от различни точки във Врачанско може да

...
Поне три случая от различни точки във Врачанско може да
Коментари Харесай

Чакат се лоши новини от Враца зарази коронавируса

Поне три случая от разнообразни точки във Врачанско може да докарат първата позитивна проба от ковид на територията на региона, оповестява BulNews.

Въпрос на дни – от един до три, е да стане ясно дали коронавирусът към този момент е в Козлодуй, Враца или Мездра.

Жена на към 70 години от село Дърманци е била призната в петък в МБАЛ в Мездра в тежко положение и подозрение за заразяване с Covid-19. Тя се е върнала неотдавна от Германия. Била е призната със сърдечна аритмия, кашлица и повръщане. Взети са и проби, които са изпратени в София.

Пациентката е стресирала съществено личния състав на болничното заведение в железничарския град. Засега е изолирана в обособена стая, като занапред ще се преценя къде да бъде карана – в инфекциозното поделение в Бяла Слатина или напряко към София. Тя се намира и в 14-дневния карантинен период.

В края на седмицата жена от Козлодуй е била изследвана за ковид, откакто е посочила клинична картина, присъща на болестта.

Пробата е откарана със съдействието от страна на РЗИ – Враца към София.

В петък екип с защитни дрехи е взел проба и от пациент в Специализираната болница за пневмофтизиатрични болести във Враца. До този миг няма публично удостоверение и на информацията, че болен от някогашния Тубдиспаснер е бил изведен и откаран към инфекциозното поделение на болничното заведение в Бяла Слатина.

По публична информация от РЗИ – Враца хората под карантина в региона са над 50. Регионът е заобиколен от огнища, в които има установени позитивни проби - Плевен, Монтана и София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР