Поне шестима са мъртви (три деца и трима възрастни) при

...
Поне шестима са мъртви (три деца и трима възрастни) при
Коментари Харесай

Шестима мъртви след стрелба в християнско училище в Нашвил

Поне шестима са мъртви (три деца и трима възрастни) при пукотевица в християнско учебно заведение в Нашвил, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на информация от болничното заведение.

Три деца и двама възрастни са били убити на място при стрелбата. Стрелецът е жена на 28 години, която е била убита от отзовалите се на сигнала за стрелбата управляващи. 

„ Три деца с огнестрелни рани са признати в детската болница , само че единствено с цел да бъдат оповестени за мъртви. Смъртта е доказана и за двама възрастни “, съобщи Джон Хоузър, представител на медицинския център на университета Вандербилт.

Тя разяснява, че надали някой би могъл да остане безучастен в тази обстановка

В болница са настанени още доста деца с разнообразни пострадвания, пишат американските медии. Има и един ранен служител на реда. 

Полицията в Нашвил оповестява, че чиновниците са реагирали на „ интензивно събитие със пукотевица “ в Covenant School, което обслужва възпитаници от предучилищна възраст до шести клас. „ Стрелецът е мъртъв “, се споделя още в информацията в Twitter.

Стрелбата е станала малко след 10 часа сутринта локално време, като сигналът е подаден в 10:13 часа. Според управляващите дамата е била добре въоръжена с две полуавтоматични оръжия и един револвер. Все още не са ясни претекстовете ѝ.

Стрелецът се е самоубил по-късно

Християнското учебно заведение е учредено през 2001 година като работа на Презвитерианската черква и разполага с 33 учители. През последната една година в него учат към 200 деца , излиза наяве от информацията оповестена на уеб страницата на учебното заведение.

Родителите чакат в страни от улицата, която е отцепена, с цел да получат информация за децата си. Училище е заключено поради огледа след стрелбата.

След случилото се президентът Байдън още веднъж прикани Конгресът да одобри по-строги ограничавания за владеене на оръжия в страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР