Поне шест убити и 24 ранени при стрелба в Чикаго.

...
Поне шест убити и 24 ранени при стрелба в Чикаго.
Коментари Харесай

Най-малко 6 жертви и десетки ранени след масова стрелба на парад за 4 юли в Чикаго

Поне шест убити и 24 ранени при пукотевица в Чикаго. Според други данни, приетите в болница са над 30.

Инцидентът е станал в богатото предградие Хайланд парк и помрачи днешния Национален празник на Съединени американски щати. Изстрелите са отекнали по маршрута на обичайния церемониал.

От Министерство на външните работи са в непрекъснат контакт с Генералното консулство в Чикаго. Към момента няма данни за потърпевши българи, оповестиха за " По света и у нас " от външното ни министерство. В предградието живеят наши сънародници, само че в точния регион на случая няма данни за българи.







Според локалните управляващи стрелецът е на независимост, само че няма данни да се е барикадирал или да е взел заложници.

Открита е пушка, която най-вероятно е оръжието на закононарушението.

Според градската администрация нападателят е стрелял от покрив на постройка. Издирваният е бял, на възраст 18-20 години.







Снимки: БГНЕС

По случая работи ФБР, хората в региона са призовани да не излизат.

Трагедията се е разиграла 10 минути след началото на парада за 4-ти юли в Хайланд парк, очевидци разказват подиуми на смут и суматоха.

Подробности за случая очаквайте от кореспондента на Българска национална телевизия в Чикаго Симеон Гаспаров в късната емисия " По света и у нас " от 23 ч.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР