Поне със 150 лева олекват родителите за изпращането на абитуриент“

...
Поне със 150 лева олекват родителите за изпращането на абитуриент“
Коментари Харесай

Имате абитуриент в детската градина, пригответе си поне 150 лева

 Поне със 150 лв. олекват родителите за изпращането на " зрелостник “ в детската градина. През последните няколко години завършването на забавачката се трансформира в същински шлагер, което обаче е съпроводено с много разходи.

Обикновено програмата по грандиозното изпращане стартира с охолно празненство, на което бъдещите първолаци се сбогуват с обичаните си учителки. За задачата те изнасят стратегия във физкултурния салон, на която са пременени в специфични костюми и показват пред родителите си какво са научили в детската градина. Изборът на тоалетите се прави от госпожите и майките на хлапетата. Някои залагат на публични костюми, а други - на тениски в разнообразни цветове и с щампи за съответния випуск " зрелостници “. В доста от забавачките избират децата да са с тоги или шапки, особено поръчани за събитието. Често обаче за тях не се заплаща, защото са завещание от миналогодишни випуски.

За да бъде по-представително изпращането на децата и с цел да може майки и татковци да запечатат щастливото събитие, за тържествата се наемат професионални фотографи, за които родителите събират пари. Цената на диска, който ще получат по-късно, е 10 лв.. Отделно към 30 лв. се дават за друго албумче с фотографии на децата от групата, което се подготвя най-малко месец преди завършването, написа Монитор.

Изпращането на дребните " зрелостници “ обаче няма по какъв начин да мине без дарове за учителките, като родителите между тях сами вземат решение на каква стойност да са те. Обикновено това гълта още сред 30 и 50 лв. от фамилния бюджет. Традиционно всяко дете подарява и букет на госпожите си и на директорката, като цената за всеки един от тях е най-малко 10 лв.. Това обаче напълно не е всичко. Кулминацията на изпращането нормално е детското празненство, което инициативни родители и учителите резервират авансово в детски център или ресторант

Сметките демонстрират, че най-скромното меню излиза към 15 - 20 лв. на дете, което включва сокче, топло и студено плато. Ако участват на купона, родителите заплащат настрана личната си почерпка. Има и аниматор, който се грижи за заниманието на малчуганите. 

Родителите приготвят за децата си и публични тоалети и обувки, за които харчат най-малко 50 - 60 лв.. Последните дни в градината родителите имат спомагателни разноски и за приключването на извънкласните им занимания. Често в края на образователната година компаниите, които водят танците и спортните занимания на хлапетата в забавачките, също провеждат концерти и шампионати взаимно с други градини. Представленията се организират в зали отвън постройките на детските градини. За да участват, родителите купуват предложения на алегорична стойност от 5 - 6 лв. за един брой. Ако желаят танцувалните умения на малчуганите им да бъдат увековечени, майките и татковците и тук заплащат в допълнение за дискове, на които са записани концертите. Родителите на дребните футболни очаквания пък могат да поръчат спортни екипи на децата си за присъединяване им в шампионати. Комплектите от къси панталони и тениски, които може да са с изписано име на детето, костват сред 20 и 30 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР