Поне още дълго време няма да има проблем, до средата

...
Поне още дълго време няма да има проблем, до средата
Коментари Харесай

Николай Витанов: Болниците да се подготвят за септември сериозно

Поне още дълго време няма да има проблем, доникъде на август, към този момент в края на август ще стане по-сложно, въпреки и към момента не сериозно. Септември месец лечебните заведения би трябвало да са подготвени за внезапно увеличение на потока към лечебните заведения. За това предизвести в студиото на Българска национална телевизия проф. Николай Витанов, математик в разформирования Национален действен щаб, който следи данните на епидемията от ковид у нас от нейното начало.

Ако имунизацията беше траяла със предходното движение, до този миг щяхме да имаме групов имунитет. Витанов даде за образец единствения ден с 38 000 имунизирани - връх, който обаче не се повтори. Въпреки това Витанов счита, че през август месец обстановката у нас ще е спокойна. Ако на 3 август са под 200 случая, на 23 август под 800 случая дневно и на 3 септември под 1500 случая дневно, значи сме се борили сполучливо и доцент Кунчев би трябвало да бъде претрупан със злато, колкото може да носи, и да го раздаде на своите хора по РЗИ-та ", разяснява математикът.

Вече септември ще е друго ситуацията - тогава ще пристигна краят на отпуските, ще влезем в офисите, а учениците ще тръгнат на учебно заведение. С този вид на вируса може да се чакат пикови стойности, които да тръгнат внезапно нагоре, въпреки и да не продължат за дълго. " Това не трябва да ни успокоява, защото тези пикови стойности може да са такива, че свят да ни се завие. " Болниците би трябвало да се приготвят съществено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР