Поне един руснак ще играе на полуфинал на Откритото първенство

...
Поне един руснак ще играе на полуфинал на Откритото първенство
Коментари Харесай

Руски полуфинал на Откритото първенство на Австралия

Поне един руснак ще играе на полуфинал на Откритото състезание на Австралия по тенис. Това стана факт, откакто в четвъртфинален дуел ще се срещнат Даниил Медведев и Андрей Рубльов.

Седмият подложен Рубльов се наложи за малко повече от един час над норвежеца Каспер Рууд с 6:2, 7:6(3) и отричане на противника поради проблеми с коремен мускул.

Победителят записа 22 печеливши удари при 17 непредизвикани неточности.

„ Поне един съветски тенисист ще бъде на полуфиналите. Поне това е добра вест, само че ще бъде доста сложен мач. За последно той ме победи на четвъртфиналите на US Open. Сега ще играем четвъртфинал тук и ще забележим какво ще се случи. Вярвам, че ще покажем високо равнище и ще има страхотна борба ", сподели след мача Рубльов, който е изгубил и трите мача против бъдещия си конкурент.

Преди това №4 в схемата Медведев завоюва с 6:4, 6:2, 6:2 против американеца Макензи Макдоналд и записа 18-а поредна победа.

Шампионът от финалите на АТР се оправи за час и половина. Руснакът приключи с 29 уинъра (7 аса) при 15 непредизвикани неточности. Медведев реализира шест пробива, а позволи един.

Третият руснак на четвъртфиналите в Мелбърн е квалификантът Аслан Карацев, който на следващия ден ще играе против Григор Димитров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР