Поне един е загинал, а деветима са ранени след руска

...
Поне един е загинал, а деветима са ранени след руска
Коментари Харесай

Един загинал след руска атака в Кривой Рог. Киев обяви напредък край Бахмут

Поне един е умрял, а деветима са ранени след съветска ракетна офанзива против централния украински град Кривой Рог . За това заяви регионалният шеф .

По думите му офанзивата е била против административна постройка и е провокирала пожар на повече от 200 кв. метра застроена повърхност в нея.

Според вътрешния министър на Украйна Игор Клименко става въпрос за удар против полицейска постройка. Загиналият пък е бил служител на реда, споделя той представен от Ройтерс.

В петък съветската войска организира удари и в регионите на Суми и Запорожие . Украинската защита е отблъснала офанзиви и в Донецка област край Лиман и Шахтарск .

По данни на Въоръжените сили на Украйна силите на Киев край Бахмут са постигнали непълен прогрес като са изтласкали съветската войска и са се укрепили в по-предни позиции.

В същото време от Министерството на защитата в Москва оповестиха, че личните ѝ сили са отблъснали 9 украински офанзиви в Бахмут.

Данните от сраженията на фронта не могат да бъдат без значение доказани. Информацията идва в миг, в който Украйна твърди, че е пробила първата отбранителна линия на Русия. Това е част от започнатото от Киев преди месеци контранастъпление на юг и изток.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР