Поне две са големите кратуни, които зреят забележимо в прегръдката

...
Поне две са големите кратуни, които зреят забележимо в прегръдката
Коментари Харесай

Бор отгледа кратуни в Стария Пловдив

Поне две са огромните кратуни, които зреят видимо в прегръдката на висок бор на ул. " Стръмна " в Стария Пловдив. Нито е ГМО, нито апаратура, нито някаква декорация, описват хората от града под тепетата.
Оказва се, че кратуната - нехранително, декоративно растение от рода Тиквови, или Cucurbitaceae - си е навръх мястото – посадена в двора на една от къщите на занаятите по дребната уличка, само че ластуните са толкоз жадни за пространство и светлина, че са изскочили от двора и са се качили по близкия висок бор. А майсторката в къщата се занимава тъкмо с рисуването на кратуни, тъй че материалът за идната пролет сега е заслужен за земеделско ревю - толкоз са доста и огромни тези тикви, уважавани от много време от популацията поради приложението си. Ако създадем аналог с времето, по асмата в двора през днешния ден все едно пораства магазин за домашни използва, написа БГНЕС.

Кратуните са отглеждани, с цел да вършат от тях черпаци и са напълно положителни за тази цел. Пластмасата от дълго време ги размени, само че декоративното им приложение остава, а тъкмо в същото време на годината си заслужава да се види и плодородието в двора на къщата на ул. " Стръмна " 2, и крайният резултат – закачливите нарисувани кратунки. Галина Тодорова, която другояче преподава изобразяване на деца в детските градини, а в свободното си време и през цялото лято рисува кратуни, ги е посадила за втора година.

Миналата година сортът е бил различен, а кратунките са били дребни. Тази година обаче дъждовното лято и сортът способстват обилие от огромни плодове. Само тези, които са качили бора, ще си останат там. Освен в случай че сами не решат да слязат.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР