Поне две компании от Бенелюкс са изпратили високопоставени представители до

...
Поне две компании от Бенелюкс са изпратили високопоставени представители до
Коментари Харесай

Европейски интерес за летището в морето край Израел

Поне две компании от Бенелюкс са изпратили високопоставени представители до Израел, с цел да дискутират плана за създаване на летище в Средиземно море, написа Bloomberg. Това са Jan de Nul Group от Люксембург и белгийската Dredging Environmental & Marine Engineering NV. Ави Симхон, който оглавява Националния стопански съвет към държавното управление, пресмята, че планът ще коства към 10 милиарда $ и ще бъде подготвен след сред 10 и 15 години.

Икономиката на Израел пораства бързо, само че е лимитирана от дефицита на земя за инфраструктура. В момента страната има единствено едно огромно летище, което да обслужва растящата туристическа промишленост и население, което желае да пътува в чужбина. По-рано тази година държавното управление сътвори комисия, управлявана от Симхон, която да обмисли преместването на инфраструктурни планове или построяването на нови върху изкуствени острови.

Изграждането на такива изкуствени острови е съществено предизвикателство от техническа и екологична позиция. И двете компании, заинтригувани от плана, имат опит в драгирането и рекултивацията на земя - сериозно значими умения за построяването на инфраструктура и в ниските земи в Белгия, Холандия и Люксембург. Летища в морето преди са изграждани и на други места. В Япония Kansai International Airport (на фотографията горе), което коства към 20 милирда $, обслужва над 25 милиона души годишно.

Правителството на Израел утвърди проектите за построяването на два изкуствени острова още през 2002 и 2012 година, само че тогава срещнаха сериозен отпор от опозицията и екологични организации. Днес технологията се е трансформирала фрапантно, споделя Нетаняху.

Миналата година летищните управляващи в страна показаха проект за 1,4 милиарда $ за обновяване на интернационалното летище. През тази година се чака то да обслужи 24 милиона души, 70% повече в сравнение с през 2013 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР