Поне двама души са били убити по време на взимането

...
Поне двама души са били убити по време на взимането
Коментари Харесай

Кървавата баня в Треб приключи с ликвидирането на терориста /ОБНОВЕНА/

Поне двама души са били убити по време на взимането на заложници от ислямист в южния френски град Треб тази заран, съгласно източници, близки до случая.

Вземането на заложници е станало няколко минути откакто служител на реда е бил прострелян в прилежащия град Каркасон, само че сред двата случая няма връзка.

Френският министър-председател Едуар Филип назова обстановката с взимането на заложници в Треб „ доста сериозна ". „ В момента специфичните служби организират интервенция на място. Ситуацията е доста сериозна ", сподели Филип, представен от телевизионния канал Бе Еф Ем. Похитителят извикал към служителите на реда, че е „ боец на „ Ислямска страна.

Въоръженият нападател е стрелял откакто влезнал в Super U supermarket към 11.15 ч. сутринта, заяви източник за случая. Свидетел сподели, че нападателят бил въоръжен с ножове, револвер и гранати и извикал „ Аллах Акбар ", до момента в който влизал в супермаркета. Префектурата заяви, че случаят се преглежда като терористичен акт.

На място незабавно са изпратени огромни полицейски сили – към 140 души. Започнала е подготовка на интервенция по освобождение на хванатите от нарушителя хора. Местните управляващи оповестиха в Туитър, че регионът е изолиран. Агенция Франс Прес съобщи, че антитерористичният отдел на прокуратурата на Франция е почнал следствие по случая.

При различен случай в прилежащ регион в Югозападна Франция беше прострелян служител на реда. Служителят на реда е атакуван в град Каркасон, на към 15 минути път от Треб.

По-късно заложниците от супермаркета в Треб бяха освободени. В магазина е останал индивидът, направил нападението, и един служител на реда,

В по-късния следобед стана ясно и че френските служители на реда са простреляли тероирста, който се оказа мароканец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР