Поне два финала е постижима цел пред българските плувци на

...
Поне два финала е постижима цел пред българските плувци на
Коментари Харесай

Плуването тръгва към Токио с надежда за поне 2 финала

Поне два финала е постижима цел пред българските плувци на Олимпиадата, твърди ръководителят на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев на конференция през днешния ден.

Петима състезатели ще показват България на плувния шампионат в Токио, като двама от тях - Йосиф Миладинов и Антъни Иванов, имат всички шансове да се борят за влизане във край и за призово класиране в своите коронни дисциплини, надлежно 100 и 200 метра бътерфлай. Останалите трима с покрити нормативи са Диана Петкова, Любомир Епитропов и Калоян Левтеров.

“Изпратихме може би най-успешното Европейско състезание за юноши и девойки от 30 години насам (б.р. две трофеи на Миладинов, бронз на Левтеров,четвърто място на мъжката ни щафета и пето на Жанет Ангелова). Изключително задоволен съм от представянето, желая да изкажа поздравления към състезателите, треньорите и лекаря, които се оправиха извънредно добре”, разяснява Георги Аврамчев.



“На 16 юли тимът отпътува за Токио. Всичко е наред, подготовката върви обикновено. Само всички да са здрави и да се аклиматизират добре, чакаме доста положителни резултати. Тръгваме с огромен оптимизъм. Очаквам най-малко два финала. Не желая да предвиждам, тъй като нашите състезатели са още млади и не желая да ги товаря с упования. Най-важно е всички да реализират върховите си резултати, оттам-нататък всичко е въпрос дневно, шанс и добра подготовка. Конкуренцията в плуването е убийствена. На такива надпревари в границите на стотни, хилядни се събират по няколко плувци. Ние сме създали всичко, остава състезателите да осъществят капацитета си.

Нямам подозрение, че изискванията в Токио ще бъдат положителни. Знаете, че е тежко да се седи в една стая, това е спомагателна психическа тежест. Но аз имам вяра в моите състезатели, те са потвърдили, че са бойци, тъй че се надявам на два финала, а за какво не и освен това. Хубаво е, че към този момент България, дръзвам да кажа, влезе в европейския и международен хайлайф на плуването и се надявам на идващите олимпийски игри да бъдем още по многочислени и с още по-големи благоприятни условия. Който поставя труд и е целенасочен и има високи цели, ще ги достигне”, добави Аврамчев.

Той разкри, че от федерацията са взели всички вероятни ограничения против КОВИД-19 и се надява състезателите да нямат проблеми от това естество в Токио. Всички плувци, които потеглят за Япония, са имунизирани, като се изключи Йосиф Миладинов, който е отказал ваксина по персонални съображения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР