Поне до вторник ще остане в сила забраната за ползване

...
Поне до вторник ще остане в сила забраната за ползване
Коментари Харесай

Забраната за ползване на вода за питейно-битови нужди в Генерал Тошево остава в сила

Поне до вторник ще остане в действие възбраната за прилагане на вода за питейно-битови потребности от домакинствата на квартал „ Пастир “ в Генерал Тошево след замърсяването на водопреносната мрежа с пестициди.

Това заяви за Радио „ Фокус “ – Варна кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров. По думите му водоподаването в града не е прекратено, само че продължава прочистването на системата за да не се допускат останки от попадналия препарат за растителна отбрана.

" Очаква се в първия работен ден от РЗИ в Добрич да разпоредят дали водата към този момент ще може да се употребява за питейно-битови потребности. Това ще стане факт, след като станат ясни и резултатите от лабораторните проби, изпратени за разбор в здравната ревизия във Варна.

В момента за жителите на квартал „ Пастир “ са обезпечени две водоноски, от които популацията да се снабдява с вода за битови потребности ", изясни още кметът. Той посочи, че за пиянство хората би трябвало да употребяват само минерална вода.

Според Валентин Димитров все още ситуацията в града е спокойна и няма мотив за притеснения. Не е постъпвала и информация за потърпевши в резултат на приложимост на нечистата вода хора. Кметът на Генерал Тошево добави, че след случая, здравна помощ е оказана единствено на един мъж с лек обрив по ръцете. Впоследствие обаче се е оказало, че той не е породен от нечистата вода.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР