Поне до 15 август почти цялата централна част на България,

...
Поне до 15 август почти цялата централна част на България,
Коментари Харесай

Заради огнения ад забраняват горенето на стърнища |

Поне до 15 август съвсем цялата централна част на България, както и Югозападна България остават под рисков риск от пожари. Това стана ясно на незабавна среща при премиера Стефан Янев поради пожара край санданското село Петрово, при който починаха двама чиновници на Югозападното държавно дружество – Благоевград.

Призовавам регионалните шефове да свикат препоръките по бедствия. Ще бъде издадена и заповед за преустановяване на дейностите по разчистване на стърнища, сподели Янев.

За страдание температурите са високи и човешката активност е в основата на тези пожари, означи министър председателят.

Министър-председателят заяви също по този начин, че е стартирана подготовка на система за обявяване, само че системата към момента не е подготвена, тъй като има механически проблеми.

Взаимодействието на национално и локално равнище към този момент се реализира по канали на Министерство на вътрешните работи, надлежно отговорността е на Национална работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", само че регионалните шефове и кметовете на общини имат своята отговорност да задействат своите препоръки за бедствия. За тези препоръки ще бъдат издадени нужните документи и приканвам всички регионални шефове да ги свикат във допустимо най-кратък период, с цел да създадат нужните ограничения и да бъдат в положение да създадат нужната съгласуваност както на регионално равнище, по този начин и с националните органи, сподели Янев.

В незабавната среща при премиера взеха присъединяване министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на защитата Георги Панайотов, министърът на земеделието Христо Бозуков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР