Поне деветима души са загинали при преминаването на урагана Мария

...
Поне деветима души са загинали при преминаването на урагана Мария
Коментари Харесай

Ураганът Мария взе 9 жертви в Пуерто Рико

Поне деветима души са починали при прекосяването на урагана Мария през Пуерто Рико и островите в Карибско море през последните часове, предават международните осведомителни организации в четвъртък.

Стотици домове са разрушени, електричеството на доста места е прекратено, има и наводнения. Това е най-силната стихия, прекосявала през Пуерто Рико за последните 90 години. Ураганът връхлетя страната с непрекъснати пориви напразно, достигащи до 250 км/ч.

Макар че при крайбрежията на Пуерто Рико силата на Мария към този момент бе намалена от пета на четвърта степен, тя отнесе покривите на здания и трансформира пътищата в бурни реки, носещи парчета. Очаква се ураганът да премине в четвъртък край североизточния бряг на Доминиканската република.

Междувременно ръководителят на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати Джанет Йелън разгласи на конференция в сряда, че последствията от последните три урагана Ирма, Харви и Мария ще забавят на икономическия напредък на страната през третото тримесечие от годината.

Като се базира на опита при такива обстановки в предишното, Йелън предвижда, че нещата скоро ще се върнат в норма и разрушителните последствия от ураганите едва ли ще повлияят по-съществено на стопанската система.

Първата оценка за растежа през интервала юли – септември, през който Харви провокира огромни наводнения в Тексас, Ирма нанесе вреди във Флорида, а Мария мина през Пуерто Рико, се чака да бъде оповестена от комерсиалното министерство на Съединени американски щати на 27 октомври.

" Разбира се, за фамилиите и общините, потърпевши от бурите, възобновяване ще отнеме време ", сподели Йелън и предвижда, че тези естествени феномени краткотрайно ще повлияят отрицателно и на заетостта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР