Поне четири години ще отнеме изграждането на отделни участъци от

...
Поне четири години ще отнеме изграждането на отделни участъци от
Коментари Харесай

Зам.-министър Иван Шишков: Строежът на пътя Видин-Ботевград ще се забави поне 4 години

Поне четири години ще отнеме построяването на обособени сектори от пътя Видин - Ботевград, разгласи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков. Той инспектира строителните действия край Видин, където разяснява, че обособени сектори ще забавят цялостното създаване на трасето,
"Това са частта, която е сред Ружинци и Монтана. В тази част за жалост имаме обстоен организационен проект, който е в съда. Хубавото е, че е направен. Очакваме ноември месец делото. Имало е едно септември месец. Отложено е за ноември. Надяваме се съдът да реши в интерес на страната и да може да се пристъпи към отчуждаване и по-късно позволение за градеж ".
Най-проблемен е секторът сред Монтана и Враца, съгласно Шишков.
"Най-лошият сектор в този път мога да кажа е в частта сред Монтана и сред Враца, където истината е, че е имало планувано трасе. Това трасе не е било утвърдено и в този момент стартира отначало. Това, което за жалост намираме в огромна част от всички значими артерии, пътни артерии в България е, че нормално в средата имаме проблем, т.е, както си разреших да кажа, тази строителна заблуда, която беше почнала, да се направи. Ние в този момент в действителност ще създадем всичко допустимо и го вършим, да го превърнем в едно същинско действително строителство, т.е секторите, които са били занемарени във времето, да можем да наваксаме и да можем в тези сектори оптимално бързо да приключим всички процедури и да дадем фронт да бъде осъществено това строителство ".
Заместник-министър Шишков изрази вяра скоро да влезе в действие подробният организационен проект за трасето сред Ружинци и Монтана, само че действително строителството не би могло да стартира най-малко доникъде на идната година. За трасето сред Монтана и Враца се постанова процедура за ново планиране, а строителството се чака да завърши минимум след четири години и половина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР