Поне 90 души са вече официално обявените пострадали от употребата

...
Поне 90 души са вече официално обявените пострадали от употребата
Коментари Харесай

Интерфакс: Над 90 са отровените с алкохол менте в Русия, 30 починаха

Поне 90 души са към този момент публично оповестените потърпевши от използването на подправен алкохол в Русия, оповестиха управляващите.

" Към 20 ч. на 6 юни общият брой на потърпевшите от отравяне с подправен алкохол в Руската федерация е 90 души, в това число четирима малолетни и една бременна жена ", се споделя в известие на Министерството на здравеопазването, представено от организация " Интерфакс " в сряда.

29 души са умряли от понеделник насам, четирима са в извънредно тежко положение. 30 души се намират в реанимации и 26 са в приблизително тежко положение, прибавя министерството.

Във вторник беше обявено за 20 жертви и 40 приети в болница.

Увеличава се и броят на засегнатите области, като към към този момент известните Уляновска, Самарска, Нижгородска и Пензенска се прибавя Чувашка област, както и Удмуртия. Всички те са ситуирани в югоизточната част на европейска Русия, съобщи Дневник.

Според известията отравянето е провокирано от наливен ябълков сайдер, създаван в завод в Самарска област от частна компания, чийто притежател е арестуван.

Пробите, взети от напитката, която се е продавала наливно от 30-литрови бидони, демонстрират съществуване на мощно отровния метилов алкохол.

Най-тежкият случай на натравяне с подправен алкохол в Русия е регистриран през 2016 година, когато от него умират 77 души.

Русия е страната с най-ниска дълготрайност в Европа - за мъжете - едвам 59 години.

Прекомерната консумация на алкохол е отговорна за съвсем половината от всички преждевременни смъртни случаи в Русия.

Скорошно изследване демонстрира, че алкохолът е причина за повече от половината смъртни случаи (52%) измежду руснаците на възраст от 15 до 54 години от 1990 до 2001 година За същата демографска група това се съпоставя с 4% от смъртните случаи в останалия свят. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР