Поне 8 са цивилните жертви на масираната руска ракетна атака

...
Поне 8 са цивилните жертви на масираната руска ракетна атака
Коментари Харесай

Най-малко 8 убити от нощната ракетна атака на руснаците, сред тях 2 деца


Поне 8 са цивилните жертви на масираната съветска ракетна офанзива по Украйна през нощта. Над 30 индивида са ранени, а избавителните работи не престават.

Черкаската регионална администрация разгласява фотоси от разчистването на руините от 9-етажния блок, улучен от ракета Х-555 в градчето Уман.

В резултат от ракетните удари по Уман са потърпевши към 10 жилищни блока. В един от тях е опустошен целият вход. Под руините още има хора. За страдание, има ранени и убити, включително и дете “, заяви персонално в телеграм-канала си президентът Володимир Зеленски.

В град Днипро починаха 2-годишно момиченце и 31-годишната му майка, трима индивида са тежко ранени. Продължава гасенето на пожара в частно дружество и строителна база.

„ Около 4 часа сутринта съветските окупатори нападнаха Украйна от самолети на стратегичната авиация Ту-95 от региона на Каспийско море. Подразделенията на зенитно-ракетните войски и противовъздушната защита на украинската войска унищожиха 21 от 23 крилати ракети Х-101/Х-555, а също и 2 дрона-камикадзе “, написа в своя канал главнокомандващият на ВСУ ген. Валерий Залужни.

В региона на Киев са свалени 11 ракети и 2 безпилотника, жертви измежду мирното население няма, заяви началникът на столичната Градска военна администрация Сергей Попко. Той напомни, че масираната съветска ракетна офанзива против цивилни обекти идва 51 дни след предходната, която беше на 9 март.

Още трагично изгубени животи от съветски ракети по жилищни здания. Русия по този начин и не разбра, че нейната свирепост единствено укрепва решимостта на Украйна и задълбочава нашата поддръжка в нейната битка “, разяснява прочувствено в своя туитър посланичката на Съединени американски щати в Киев Бриджит Бринк.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР