Поне 77 души загинаха, а 143 са ранени в пясъчни

...
Поне 77 души загинаха, а 143 са ранени в пясъчни
Коментари Харесай

Десетки загинаха при ​пясъчни и гръмотевични бури в Северна и Западна Индия

Поне 77 души починаха, а 143 са ранени в пясъчни стихии, разразили се тази нощ в Северна Индия, оповестиха управляващите, представени от Франс прес. Най-засегнати от стихията са щатите Утар Прадеш и Раджастан и там жертвите са надлежно 46 и 31, съгласно чиновници на органите за реакция при бедствия.

 © Българска телеграфна агенция
Повечето починали са станали жертва на паднали дървета и електрически стълбове или сриване на стени и покриви на здания, които не са устояли на извънредно мощния вятър. Асошиейтед прес оповестява за мощни гръмотевични стихии, съпроводени с проливни дъждове, взели 72 жертви в Северна и Западна Индия. Властите се притесняват, че броят на починалите може да се усили, защото още няма цялостна информация за вредите в отдалечени региони, заяви ДПА.
 © Българска телеграфна агенция
Пясъчните стихии, съпроводени с извънредно мощни ветрове са нормални за летния сезон в тези елементи на Индия. За през днешния ден се чакат гръмотевични стихии с поривисти ветрове в цяла Северна Индия, заяви метеорологичната работа. Комисарят на службата за справяне с бедствия Санджай Кумар сподели, че разрушенията са изключително мощни в северния индийски град Агра, където се намира мраморният пантеон Тадж Махал. В сряда вечерта в Агра са починали 36 души, а вятърът е достигнал 130 км/ч. Някои хора са били убити от мълнии, съобщи Асошиейтед прес.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР