Поне 61 души, сред които 12 деца, са се удавили,

...
Поне 61 души, сред които 12 деца, са се удавили,
Коментари Харесай

Мигранти, тръгнали от Турция, се удавиха край Калабрия

Поне 61 души, измежду които 12 деца, са се удавили, когато лодката им се е разрушила в крайбрежни скали в южна Италия в неделя, оповестиха италианските управляващи.

Дървената платноходка, пренасяща мигранти към Европа, е отплавала от Турция и се е разрушила в скали покрай Стекато ди Кутро, морски курорт на източното крайбрежие на Калабрия.

Общо 61 души са открити мъртви до момента, до момента в който 80 са избавени, сподели Мануела Кура, представител на държавното управление на провинцията. Продължава издирването на оживели.

Корабът е превозвал хора от Афганистан, Иран, Пакистан и няколко други страни. От свидетелства на оживели управляващите допускат, че на борда е имало сред 180 до 200 души.

 Най-малко 45 мигранти починаха, откакто лодката им се разруши в скалисти рифове в Италия Най-малко 45 мигранти починаха, откакто лодката им се разруши в скалисти рифове в Италия

Един оживял беше задържан по обвинявания в трафик на мигранти, само че митническата полиция, сподели, че още двама души ще бъдат арестувани по съмнение, че са сътрудничили на хипотетичния контрабандист.

" Имаме случаи на деца, останали сираци, като 12-годишно афганистанско момче, което загуби цялото си семейство от девет души, в това число четирима братя и сестри, родители и други близки родственици ", сподели Серджо Ди Дато от благотворителната организация " Лекари без граници ".

Пакистанският министър председател Шехбаз Шариф съобщи в понеделник, че се счита, че повече от две дузини пакистанци са измежду удавилите се.

Европейски Съюз означи рекорден прилив на противозаконни мигранти през 2022 година с над 330 хиляди незаконни пресичания на европейските граници, регистрирани от управляващите. По данни на европейската гранична организация " Фронтекс " най-използваният маршрут е бил през Балканите, през който са влезнали над 145 600 незаконни мигранти, следван от централния средиземноморски път - с над 102 500.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР