Поне 60 млн. лв. на година са необходими, ако кабинетът

...
Поне 60 млн. лв. на година са необходими, ако кабинетът
Коментари Харесай

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма

Поне 60 млн. лева на година са нужни, в случай че кабинетът реши да вкара доброволна наборна работа, която ще е платена, демонстрират плановете. Идеята е тя да предхожда наложителна казарма за младежите, навършили 18г.

Намеренията са числеността на доброволците да е към 5000 души, с цел да се компенсира дефицитът на професионалната войска. Доброволният боец обаче би трябвало да е на заплата. Предвижда се да е минималната от 510 лева На ден за храна ще са нужни 10 лева или 300 лева за месец. Еднократните разноски за облекло на човек са 130 лева Така годишно единствено за заплати, храна и униформа на този контиент са нужни съвсем 50 млн. лева Като се прибавят и харчовете за ремонт на инфраструктура, здания, спални пространства, както и за гориво и муниции за образование, тренировки и учения, сумата скача още.

Експертите са скептични и за въвеждането на всеобща наборна работа, поради ниската раждаемост. Миналата година у нас са проплакали едвам 57 175 бебета, което е най-слабият индикатор от 1945 година насам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР