Поне 50 училища в София са получили тази сутрин имейли

...
Поне 50 училища в София са получили тази сутрин имейли
Коментари Харесай

Нови 50 бомбени заплахи в столични училища. МВР: Не са опасни

Поне 50 учебни заведения в София са получили тази заран имейли със закани за сложено взривно устройство, заяви БНР. Масовите бомбени сигнали започнаха отначало след малко спиране по изборите. 

В две от образователните заведения занятията са прекратени. Във всички учебни заведения децата са изведени на двора. Имейли със сигнали за взривни устройства са получени и в няколко столични университета. 

След канонадата от бомбени закани през миналите дни, предходната седмица бе призната смяна в разпоредбите, съгласно която Министерство на вътрешните работи, а не шефовете на учебните заведения, преценя дали сигналът е действителен, или не. действителен или не.

" Няма действителна опасност и образователният развой не би трябвало да бъде спиран ", заключиха в министерството след изработен разбор на писмата, съобщи главният секретар основен комисар Петър Тодоров. Той подсети на шефовете да се обръщат към Министерство на вътрешните работи при последващи закани. И акцентира, че прекъсването на образователните занятия, и то единствено в общински учебни заведения през днешния ден, е в нарушаване на тази процедура. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР