Поне 50 кражби са били регистрирани в централата на Европейския

...
Поне 50 кражби са били регистрирани в централата на Европейския
Коментари Харесай

Нагли кражби в ЕП

Поне 50 обири са били регистрирани в централата на Европейския парламент (ЕП), написа брюкселският в. Метро.

"Заради пандемията от COVID-19 и ограниченията за ограничение на разпространяването на болестта по-голямата част от работата на законодателите на Европейския съюз е минала в режим онлайн. Това е дало исторически късмет на нарушителите ", разяснява медията.

Много от парламентаристите са оставили в офисите си преносими компютри, таблети, фотоапарати и видеокамери. След охлабването на ограниченията част от членовете на Екологичен потенциал са се върнали по работните си места и открили, че са били ограбени. Според изданието изчезнали са най-малко 50 единици техника.

"Докато в постройката в центъра на белгийската столица е нямало депутати, достъп до нея са имали членове на техническия личен състав (работници по поддръжката, хигиенисти, охранители и т.н.). Много е евентуално кражбите да са били осъществени от вътрешен човек или хора ", уточни още вестникът.

Нагла кражба в боеприпас на ЦАХАЛ

През последно време ограниченията за сигурност в постройката са били засилени на два пъти – при започване на 2009 - след безочлив банков грабеж и през 2016 година - след атентатите в Брюксел на 22 март.

Един от пострадалите законодатели - германецът Нико Земсрот от Европейската национална партия, останал без два портативни компютъра, е декларирал, че не е очаквал помощ от страна на институцията.

"Началникът на защитата е италианец и непосредствен другар на ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли ", е показал той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР