Поне 50 автобуса ще преминат през големи пловдивски булеварди в

...
Поне 50 автобуса ще преминат през големи пловдивски булеварди в
Коментари Харесай

Среща при премиера решава ще има ли протест на автобусните превозвачи

Поне 50 рейса ще преминат през огромни пловдивски булеварди в символ на митинг против новия законопроект за основаване на Транспортна камара. Това обяви управителят на " Хеброс бус " Веселин Дошков, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Шествието е планувано да премине от " Кукленско шосе ", през " Цар Борис III Обединител ", " България " и ще завърши на автогара " Север ". Колоната се очакваше да тръгне в 11.00 часа, само че се забавя, защото за същия час е планувана среща с премиера Бойко Борисов, на която евентуално ще бъде оттеглено предлагането. В взаимозависимост от резултата от тази среща ще се реши ще има ли шествие, или не.

Протестът е втори против законопроект, импортиран в Народното събрание и е народен. Но на локално равнище също има демонстрации. Протестиращите превозвачи не са съгласни главно с контрола, който се планува да се прави от тази Транспортна камара. Предвижда се тя да може да реализира подобен когато и да е. По думите на Веселин Дошков това значи, че ще има междуконкурентно почистване на сметки, т.е. съперник ще може да инициира инспекция против съперника си.

" Мотивите им са мъгляви. Търси се силово преодоляване на сектора ", сподели още Дошков.

Транспортна камара се планува също и да дава рекомендации на Министерството на превоза за издаване на лицензите. Това съгласно Дошков е безусловно тъпчене на инструкция 1071.

Таксиметровите водачи са декларирали поддръжка и също ще вземат участие в протестното шествие.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР