Поне 36 души загинаха, а други 19 бяха ранени, след

...
Поне 36 души загинаха, а други 19 бяха ранени, след
Коментари Харесай

Джаму: Най-малко 36 загинаха, след като автобус падна в дефиле в Индия

Поне 36 души починаха, а други 19 бяха ранени, откакто рейс падна в дефиле в Северна Индия Област Джаму.

Длъжностни лица споделиха, че на борда е имало повече от 50 пасажери, когато рейсът се отклонил от пътя и паднал в 300-футовото дефиле в квартал Дода.

Причината за случая не беше известна незабавно.

Премиерът Нарендра Моди изрази своето съболезнования и разгласи финансови компенсации за фамилиите на жертвите.

Снимки и видеоклипове от мястото на случая демонстрираха обезобразените остатъци от рейса, лежащи покрай рид, до момента в който избавителният екип търсеше оживели.

Федералният министър Джитендра Сингх написа в X (бивш Twitter), че управляващите дават „ всяка допустима помощ “ на ранените, които са преместени в околните лечебни заведения. < /p>

Шест от тях са в сериозно положение, сподели той, добавяйки, че се провежда услуга с хеликоптер за превозване на други.

Пътната сигурност е извънредно неприятна в Индия, като повече от 100 000 умират всяка година в произшествия заради неприятно шофиране и порутени пътища.

Автобусите са известен тип превоз, изключително в по-малките градове. Но операторите постоянно подценяват разпоредбите за сигурност и ги опаковат отвън потенциала си.

Миналата година 25 души починаха при сходен случай в хималайския щат Утаракханд след рейс, пренасящ сватбено шествие се плъзна от пътя и падна в дефиле.

BBC News India към този момент е в YouTube. Щракнете тук, с цел да се абонирате и да гледате нашите документални филми, пояснения и функционалности.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР