Поне 32 души са загинали след пожар в мина в

...
Поне 32 души са загинали след пожар в мина в
Коментари Харесай

Пожар в мина в Казахстан взе най-малко 32 жертви

Поне 32 души са починали след пожар в мина в Казахстан , благосъстоятелност на стоманодобивния колос „ ArcelorMittal “ . Пожарът избухна в деня, в който е била доказана договорката за национализиране на минните действия на компанията в Казахстан, предава „ BBC “.

Други 14 от 252-ма души, които са работили в мина „ Костенко “, са в неопределеност . До момента е оказана здравна помощ на 18 души .

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев подреди вложенията в най-голямата стоманодобивна фабрика в страната да бъдат спрени преди пожара, до момента в който настояваше за национализация . Той изрази съболезнованията си на фамилиите на опечалените, като назова случая „ покруса “ и разказа „ ArcelorMittal Termitau “, локалното поделение на компанията, като „ най-лошото “ в историята на Казахстан „ от позиция на съдействието с държавното управление и предприятието “.

„ Сега ще помислим и ще вземем решение във връзка с самото дружество “, сподели той пред „ Reuters “.

От управлението на „ ArcelorMittal “ обявиха, че ще сътрудничат на управляващите и дадоха обещание обезщетение , предава организация „ AFP “.

От Регионалното здравно ръководство споделиха, че 15 от тези, които са били приети в болница, се лекуват от отравяне с въглероден окис .

Руският президент Владимир Путин изпрати съболезнования на своя казахстански съдружник. В него той споделя:

„ Моля, предайте думи на състрадание и поддръжка на фамилиите на починалите миньори. “

Това е втори съдбовен случай през последните два месеца в обект, ръководен от „ ArcelorMittal “ в Казахстан. През август четирима миньори починаха при пожар, избухнал в мина „ Караганда “. През ноември 2022 година петима души починаха, а други четирима бяха приети в болница след приключване на газ метан в мина в същия регион.

„ ArcelorMittal Temirtau “ има 15 мини за въглища и руди в Казахстан.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР