Поне 32 души са загинали, а десетки други са били

...
Поне 32 души са загинали, а десетки други са били
Коментари Харесай

Влакова катастрофа в Гърция: Какво споделят оцелелите?

Поне 32 души са починали , а десетки други са били ранени при преден конфликт сред два влака покрай град Лариса нощес. През цялата нощ спасителите са търсили оживели, предава „ BBC “.

„ Чухме огромен гърмеж. Въртяхме се в купетата, до момента в който паднем встрани. Тогава завърши паниката и настана суматоха. Кабели, огън, счупени прозорци. Пожарът беше неотложен и на всички места. Хората крещяха, имаше и такива в капан “, описа пред „ Reuters “ 28-годишният пасажер Стергиос Миненис .

Ужасен сателит показа пред телевизия „ Skу “, че прозорците внезапно са се счупили и „ хората са почнали да пищят и ги е обзел страха “.

„ За благополучие успяхме да отворим вратите и да избягаме бързо. От други вагони не съумяха да излязат, а един даже се възпламени. “

Пътникът Ангелос Циамурас показа пред локалните медии, че е усетил злополуката като земетресение , до момента в който различен на име Лазос разяснява пред вестник „ Protothema “: „ Не бях засегнат, само че бях оцапан с кръвта на други хора, които бяха ранени покрай мен. “

Според информацията пътническият трен е пътувал от Атина за северния град Солун , когато се е блъснал челно в товарен трен . В резултат на удара е последвал пожар в най-малко един от вагоните. Причината за злополуката не е известна .

На местопроизшествието са пристигнали към 150 пожарникари и 40 коли за спешна помощ , оповестиха гръцките служби за незабавна помощ, като са били употребявани и кранове за премахване на отломките.

„ Беше доста мощен конфликт. Това е ужасна нощ… Трудно е да се опише сцената “, разяснява регионалният шеф на район Тесалия Костас Агорастос пред държавната телевизия. По думите му първите четири вагона на пътническия трен са дерайлирали, като първите два са се възпламенили и са били „ съвсем изцяло унищожени “.

„ Те пътуваха с огромна скорост и единият /машинист/ не знаеше, че другият идва “, добави губернаторът.

Кадри след конфликта демонстрират гъсти кълба пушек , издигащи се от дерайлиралите вагони. Условията за спасителите са били „ доста сложни “ поради „ тежестта на конфликта “ , сподели пред кореспонденти представителят на противопожарната работа Василис Вартакойанис.

„ Никога не съм виждал нещо сходно през целия си живот. Трагично е. 5 часа по-късно откриваме тела “, сподели отпаднал избавител, излизащ от останките, пред организация AFP.

„ Преживяваме покруса. Изваждаме хора живи, ранени… има починали. Ще бъдем тук цяла нощ, до момента в който приключим, до момента в който намерим последния човек “, увери различен спасител-доброволец пред „ ERT “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР