Поне 250 тона тикви има по улиците на димитровградското с.

...
Поне 250 тона тикви има по улиците на димитровградското с.
Коментари Харесай

Производители чакат купувачи на 250 т тикви  в Горски извор

Поне 250 тона тикви има по улиците на димитровградското с. Горски извор. Производителите ги натрупат пред къщите си, по тротоарите, оградите, прозорците. Така пътуващите по интернационалния път, минаващ през селото, ги виждат, стопират и купуват. Някои по 3-4, други пълнят багажници. Продават се, купуват и търговци на едро, разяснява Красимир Иванов, който има близо 30 тона. 60 ст. върви килото, предходната година било с 10 ст. по-евтино.Според Иванов до към Коледа тиквите ще бъдат продадени.



В дворовете в случай че ги трупаме, няма да се виждат. Големи пространства за предпазване в селото няма. Проблемно е прекъсването на колите по основния път, само че няма различен метод, опитваме се да продадем продукцията си. Преди години доста огромна част от нея се продаваше на едро, като купуваха преработвателни предприятия, производители на лютеници, пюрета и други Сега обаче не купуват тикви, евентуално поставят вносни заместители, тъй като е по- на ниска цена, разяснява Ангел Георгиев, който е кмет на селото, само че и производител. Пред неговата къща също има купища тикви.

На тържищата също не ги желаят. Така продукцията се пласира главно на дребно. Купуват и търговци от пазарите в района. Винаги вършат опити да свалим цената, като гледат големите купища. Тиквата обаче е трайна и може да се съхранява навън дълго време. Малко по малко ще ги продадем, може ида не останат до зимата, споделят още производителите.

Вероятно от струпаните по улиците тикви се краде нощем. Колко да вземат 2-3, не си проличава, допълват още те.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР