Поне 22-ма души са загинали при пожар в незаконен дом

...
Поне 22-ма души са загинали при пожар в незаконен дом
Коментари Харесай

Над 20 души загинаха при пожар в незаконен дом за възрастни хора в Сибир


Поне 22-ма души са починали при пожар в противозаконен дом за възрастни хора в град Кемерово в Сибир, заяви в събота Следственият комитет на Русия, представен от организация ТАСС.

Двамата от потърпевшите от огъня са настанени в болница с тежки пострадвания, а други четирима са изписани за домашно лекуване.

Пожарът е обхванал повърхност от 180 кв. м., изпепелявайки цялостен етаж от вкъщи, който съгласно локалните управляващи не дава отговор на условията, с цел да работи.
 Пожарът е избухнал през нощта против събота.
Обектът е ситуиран в двуетажна постройка, която се е отоплявала с пчеки. Затова главната версия е, че пожарът е тръгнал точно от неправилна приложимост на някоя от печките.

По случая към този момент е повдигнато обвиняване на 31-годишния шеф на дома за възрастни хора. Той е притеглен към наказателна отговорност за нарушение на условията за сигурност, довело до гибелта на повече от двама души.

Огънят към този момент е сподавен, а разчистването на отломките става при температура от минуси 20 градуса. Вторият етаж от постройката, където са живеели възрастните хора, е изгорен изцяло.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР