Поне 21 души са били убити в мексиканския щат Коауила,

...
Поне 21 души са били убити в мексиканския щат Коауила,
Коментари Харесай

Поредни страшни числа по отношение на нарковойната в Мексико

Поне 21 души са били убити в мексиканския щат Коауила, след конфликти сред наркотрафиканти и полицията, осведоми Reuters.
Властите оповестиха, че са били отстранени 14 нарушители, само че има жертви и измежду служителите на реда, както и цивилни, прецизира БГНЕС.
Сблъсъците в дребния град Вила Унион, близо до границата със Съединени американски щати, припомниха за желанията на американския президент Доналд Тръмп да разгласи мексиканските картели за терористични организации. Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че е невъзможна всякаква външна интервенция в битката с наркотрафикантите.
Миналата година убийствата в Мексико доближиха рекордно високи равнища. Данните от тази година сочат, че ще бъде подложен нов отрицателен връх.
Изказванията на Доналд Тръмп провокираха терзания, че американците могат едностранно да решат да организират интервенции против картелите. Министърът на правораздаването на Съединени американски щати Уилям Бар ще посети Мексико идната седмица, като се чака да разисква със съседите съдействието в областта на сигурността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР