Поне 20 къщи са унищожениИспанският премиер отмени пътуването си до

...
Поне 20 къщи са унищожениИспанският премиер отмени пътуването си до
Коментари Харесай

5000 евакуирани от вулкан на канарски остров

Поне 20 къщи са унищожени

Испанският министър председател анулира пътуването си до Ню Йорк

5000 души бяха евакуирани от канарския остров Ла Палма поради вулкана Кумбре Виеха, който изригна в неделя, съобщи Би Би Си.

Пъплещата лава е унищожила над 20 къщи, а също и пътни артерии, свързващи северната с южната част на острова. Местата, през които е минала огнената маса, към този момент са с друг пейзаж, споделят от Гражданската армия и умоляват хората да не се доближават до региона на изригванията.

По пътя на лавата, насочила се към морето, са три туристически селища - Пуерто Наос, Ла Бомбила и Ел Ремо, чиито жители са били изведени на несъмнено. Евакуираните локални поданици и туристи са настанени в приемен център в казарма и за тях се грижат от Червения кръст.

Днес сутринта испанският министър председател Педро Санчес посети центъра дружно министъра на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка и увери потърпевшите, че домовете им ще бъдат издигнати отначало от държавното управление.

Заради бедствието Санчес анулира пътуването си до Ню Йорк, където трябваше да участва на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР