Поне 20 фенове пострадаха при сбиване по време на 156-о

...
Поне 20 фенове пострадаха при сбиване по време на 156-о
Коментари Харесай

Поне 20 души пострадаха на дербито в Сърбия

Поне 20 почитатели пострадаха при сборичкване по време на 156-о издание на сръбското дерби сред „ Партизан “ и „ Цървена звезда “ (1:1). Един човек е признат в реанимация на болница, където е откаран с спешна помощ и е в сериозно положение. Сред задържаните има и българин, който взел участие в багра. Името му все още остава в загадка.

Масовото меле, което продължи 10 минути, бе в бранша с ултрасите на „ черно-белите “, които бяха домакини. Според информациите сбиването е сред две враждуващи фракции на „ гробарите “ – искащите да вземат властта на Южната естрада от групировката „ Йънг Бойс “ и актуалните водачи от „ Алкатраз “.

Наложи се намесата на жандармерията, която изведе десетки окървавени почитатели от стадиона, а жертви имаше и измежду представителите на реда – четирима служители на реда също са били признати в болница след мача.

Повелите несполучливия прелом си понесоха следствията, бивайки изхвърлени голи на пистата пред бранша. Първоначално се смяташе, че става дума за внедрени почитатели на „ Цървена звезда “, само че в следствие се разбра, че става дума за вътрешни брожения сред навиячите на „ Партизан “.
156-ото сръбско дерби приключи 1:1. По този метод „ звездашите “ ще зимуват с задатък от 9 точки пред безконечния си противник, който водеше до 84-ата минута. Изравнителното попадение за „ червено-белите “ заби Ричмънд Боакие. Преди това „ Партизан “ поведе с гол на Сейду Сума от дузпа в 62-ата минута. Това беше първият углавен удар за „ гробарите “ в дербито от 1995 година.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР