Поне 17 души са загинали, а много други са ранени

...
Поне 17 души са загинали, а много други са ранени
Коментари Харесай

Бангладеш: Товарен влак се сблъска с пътнически влак, убивайки 17

Поне 17 души са починали, а доста други са ранени след конфликт на два влака в източен Бангладеш, оповестиха управляващите.

Товарен трен се разруши в задните вагони на пътнически трен в Бхайраб, на 80 км (50 мили) североизточно от Дака в понеделник следобяд.

Грешка в сигнала евентуално е предизвикала конфликта, съобщи пред BBC Bengali железопътен чиновник, поискал да остане неизвестен.

Влакови злополуки не са необичайност в Бангладеш заради неприятната инфраструктура.

Четиринадесет души на борда на пътническия трен на име Egarsindhur Twilight починаха на място след конфликта в понеделник на железопътния прелез Jagannathpur, породен три вагона се прекатурнаха, оповестява BBC Bengali. Най-малко два вагона бяха разрушени.

В гъсто обитаема Дака първата линия на метрото в Бангладеш дерайлира, убивайки минимум петима души

„ Много хора останаха блокирани вътре след конфликта. Повечето от хората починаха на място ", сподели началникът на локалната противопожарна работа Мохамад Масуд пред кореспонденти.

Други трима починаха в болничното заведение, където към 50 ранените се лекуват. Броят на жертвите може да нарасне още повече, защото избавителните интервенции не престават, сподели пред кореспонденти Ановар Хосейн, шеф на железопътната полиция в Дака.

Служител на локалното държавно управление сподели пред BBC, че локалните са се притекли да оказват помощ на хората, преди избавителните екипи да дойдат на поста.

Болничният личен състав се бореше да се оправи с напора от ранени, което ги накара да извикат подкрепления от околните медицински заведения.

Бангладешките управляващи са стартира публично следствие на повода за случая.

Освен грешката в сигнала, неприятните условия на релсите и ненаблюдаваните железопътни пресичания са били упреквани за минали произшествия.

През април няколко души бяха ранени, откакто пътуващ за Дака пътнически трен се сблъска с товарен в Комила, южно от Бхайраб. Това акцидент също се дължи на неточност в сигнала.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР