Поне 16 души са убити, а десетки други ранени, след

...
Поне 16 души са убити, а десетки други ранени, след
Коментари Харесай

Руска ракета уби поне 16 души, след тях и дете, на пазар в град в Донецка област

Поне 16 души са убити, а десетки други ранени, откакто съветската войска удари с ракети пазар в украинския град Константиновка в източната част на Донецка област, оповестиха управляващите в Киев. Сред убитите цивилни има и дете.

Това е едно от най-смъртоносните набези на руснаците на украинска територия за последните месеци. Константиновка се намира наоколо до фронтовата линия край Бахмут.

Премиерът на Украйна Денис Шмихал заяви за ракетната офанзива. Омбудсманът на Украйна Дмитро Лубинец сподели в Telegram, че броят на ранените е повишен до 28.

„ Всички служби работят. Пожарът е локализиран. Помагаме на потърпевшите “, сподели Шмиал. И добави: „ Руските войски са терористи, ще има заслужено отмъщение за всичко “, сподели той.

Ракетата, която е поразила цивилни цели в града, е С-300. Видеозаписи, оповестени в обществените мрежи от мястото на взризовете, демонстрират мощен пожар и гъст черен пушек, както и част от провалите.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира офанзивата като „ цялостна нехуманност “, като сподели, че броят на убитите и ранените може да нарасне. „ Това съветско зло би трябвало да бъде победено допустимо най-скоро “, добави той.

Поредната жестока съветска офанзива идва в деня, в който на посещаване в Киев е държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, с цел да засвидетелства продължаващата поддръжка за нападнатата от Москва страна.

Украйна от през днешния ден публично има и нов боен министър. Това е Рустем Умеров, кримски татарин по генезис. Парламентът утвърди назначението, откакто Зеленски по-рано през седмицата в профил от поста Алексей Резников. Той водеше украинското министерство на защитата отпреди началото на войната, която Русия стартира.

Умеров беше някогашен ръководител на Фонда за държавна благосъстоятелност, претрупан с привличането на вложения в Украйна. Рокадата идва в миг, в който украинските сили регистрират известни триумфи в почналата през лятото контраатака за избавление на окупираните от Русия територии. Контранастъплението изглежа по-бавно от предстоящото, като една от аргументите е, че в първата линия на съветската защита е сложна да преосоляване поради зарожени хиляди мини. Но украинските публични лица са внимателно оптимистични, че идващите отбранителни линии може да са по-лесни за продупчване от първите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР