Поне 15 души пострадаха в испанската автономна област Каталуния по

...
Поне 15 души пострадаха в испанската автономна област Каталуния по
Коментари Харесай

Ранени и арестувани при протестни акции в Барселона

Поне 15 души пострадаха в испанската самостоятелна област Каталуния по време на протестни акции против централното държавно управление на Испания, заяви организация Еуропа прес, като се базира на районната работа за спешна помощ, съобщи ТАСС.

Стигнало се е до конфликти сред радикални сепаратисти и служители на реда . Заседанието на испанското държавно управление е минало при мощна полицейска защита, съобщи Франс прес. Заседанието било възприето от някои последователи на независимостта на района като " провокация ".

Близо до статуята на Христофор Колумб, издигаща се в долния завършек на фамозния бул. Ла Рамбла , каталунската полиция е направила два ареста в група от към 200 радикални сепаратисти, които хвърляли железни заграждения и камъни по силите на реда, заяви публицист от Агенция Франс Прес.
 Барселона митинги БГНЕС
Общо след " произшествия с принуждение " са били задържани шестима души. По-рано силите на реда оповестиха за задържането на стачкуващ, носил " материал, който може да се употребява за разработване на запалим обект или взривно устройство ".-->

Няколко хиляди стачкуващи се събраха на кротичък митинг сутринта близо до постройката, в която се състоя съвещанието на испанското държавно управление. Някои от участниците в акцията носеха плакати, на които пишеше " Вън окупационните сили ", съобщи Агенция Франс Прес.

На разсъмване няколко пътища в района бяха краткотрайно блокирани от радикални последователи на независимостта от Комитетите за отбрана на републиката. Блокада имаше и на автомагистралата АР-7, която свързва Каталуния с Франция , показаха от районната работа за надзор по автотранспорта.
Spanish authorities have mobilized over 9,000 anti-riot police officers to avoid protests against the Spanish Cabinet meeting in Barcelona.
They've lost Catalonia.
— Catalans for Yes
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР