Поне 100 000 души - включително деца - са изложени

...
Поне 100 000 души - включително деца - са изложени
Коментари Харесай

Спешно предупреждение за Long Covid, особено сред децата, тъй като болничните случаи се увеличават - симптоми за наблюдение

Поне 100 000 души - в това число деца - са изложени на риск от развиване на Long Covid през идващите седмици, притесняват се специалисти.

Случаите на ковид внезапно се усилиха в натрупването до Коледа, защото последните болнични данни демонстрираха 20-процентен скок на дневния банкет през седмицата до 22 декември. Доклад, оповестен на следващия ден от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), се чака да удостовери случаите на Covid и хоспитализациите са се нараснали доста след последната актуализация.

Коронавирусът има капацитет да докара до Long Covid, което е терминът дава се на упорити случаи на зараза, при които хората страдат седмици и даже месеци. Учените предизвестяват, че повече от 100 000 души ще развият Long Covid през идващите няколко седмици.

Професор Стив Грифин, учен по онкологична вирусология в университета в Лийдс, сподели: „ Най-разстройващото е, че това ще включва деца и младежи хора, които постоянно биват подценявани, когато...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР