Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят

...
Поне 10 завода в Габрово и Севлиево решиха да направят
Коментари Харесай

Борисов: До края на годината ще бъде готов изцяло и обходният път на Габрово

„ Поне 10 завода в Габрово и Севлиево взеха решение да създадат нови вложения, когато им дадох обещание автомагистрала „ Хемус " следващата година да стигне до Плевен и Ловеч ". Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който участва на формалното разкриване на осъвременения цех за санитарна арматура „ Идеал Стандарт – Видима " в Севлиево.


Премиерът Борисов уточни, че интензивно продължава работата по строителството на пътен възел „ Боаза " по автомагистралата, а до края на годината ще бъде подготвен напълно и обходният път на Габрово.

„ Така че от Севлиево да може да ходите до „ Тракия ", „ Марица ". Имате ли и автомагистрала „ Хемус ", ще видите каква огромна разлика ще има в метода ви на живот ", посочи още министър-председателят.

Пред чиновниците и управлението на компанията министър председателят Борисов акцентира, че с помощта на тяхната работа, Брутният вътрешен артикул на страната се покачва.

„ Благодарение на промишлеността, стопанската система, ние имаме тази опция. Ако не се работеше по този начин добре, в случай че не се вдигаше Брутният вътрешен продукт, това не можеше да го създадем ", добави още министър-председателят.

През последните 3 години компанията „ Идеал Стандарт – Видима " в Севлиево е вложила в рационализация над 62 милиона лв.., а за цялото си битие от 1992 година – над 300 милиона лв.. Обновяването на завода ще докара до увеличение на потенциала на 6,5 млн. бр. артикули. В компанията работят 3200 души, а новаторските артикули се изнасят в над 100 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР