Поне 10% по-ниски цени на част от основните храни и

...
Поне 10% по-ниски цени на част от основните храни и
Коментари Харесай

Достъпно за вас: Икономическото министерство се похвали с 10% по-евтини храни

Поне 10% по-ниски цени на част от главните храни и двойно повече участващи магазини - това е равносметката на Министерството на стопанската система и промишлеността 1 месец след старта на самодейността " Достъпно за вас ".

Тя обгръща към 50 продукта от т.нар дребна потребителска кошница. Всеки участващ магазин би трябвало да избере по минимум 16 от тях и да има оферти на трайно ниска цена. Става дума за самун, зърнени храни, месо, млечни артикули, плодове, зеленчуци, риба и така нататък

" Достъпно за вас ": Какво би трябвало да знаете за новите стикери за евтини хранителни артикули

Кампанията на Министерството на стопанската система за по-ниски цени стартира публично на 15 ноември

Според министерството при някои артикули през последната седмица са реализирани до 40% по-ниски цени - като образец се дават олиото, оризът и портокалите. При сиренето и кашкавала предложенията са с до 22% понижение.

От текста на известието не излиза наяве на каква база са изчисленията на специалистите от икономическото министерство - дали са сравнявани естествени цени и такива на включени в акцията артикули или се гледат общоприетите промоции на търговците.

" Достъпно за вас " стартира в 3 вериги с към 200 магазина в страната. Вече има още 13 нови колегата, измежду които има вериги от Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Сливен, Плевен, Пазарджик, София Област и други Обектите са се удвоили до над 400.
 Цените на храните – действителни ограничения или осведомителни табла?
Цените на храните – действителни ограничения или осведомителни табла?

Анализ на Института за пазарна стопанска система

На уеб страницата на самодейността са посочени и съответните сътрудници - Lidl, ProMarket, Kaufland, Metro, BulMag, Janet Grand Market, " Фантазия ", " Мерканто ", " Бакалия ", " Орион ", " Болеро ", Flora Supermarket, SBA-Коме.

Критики не липсват

Кампанията беше посрещната скептично от жителите и бизнеса, като не липсваха рецензии за подбора на трайно понижените артикули в участващите вериги.

Сред тях липсват някои от огромните у нас. Преди месец изпълнителния шеф на Billa у нас Вигинтас Шапокас уточни, че и без държавна акция магазините му вършат промоции, а също така към оня миг не беше ясно и до каква степен " Достъпно за вас " въздейства на конкуренцията.
 Billa се оплака от административен произвол
Най-голямата комерсиална верига по брой магазини у нас се оплака от административен произвол

Нейните магазини няма да се включат в самодейността на властта " Достъпно за вас " - най-малко на този стадий

Сред останалите участващи вериги има такива, които са част от една и съща група.

и досега демонстрира най-ниските цени на разнообразни хранителни артикули, само че не и къде могат да бъдат открити те. За задачата потребителят би трябвало да прегледа над 15 брошури на участващите в " Достъпно за вас ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР