Най-малко 10 мигранти загинаха, 25 бяха ранени при инцидент с камион в Мексико

...
Поне 10 мигранти бяха убити, а други 25 бяха ранени,
Коментари Харесай

Поне 10 мигранти бяха убити, а други 25 бяха ранени, след като товарен камион, който ги превозваше тайно, се преобърна на магистрала в южно Мексико.

Произшествието е станало рано в неделя в мексиканския щат Чиапас близо до границата с Гватемала.

Продължете да четете

списък от 4 елемента'Прикрити незаконни операции като туризъм“: „ВИП“ мигрантските маршрути на КолумбияСАЩ предоставят временна закрила на близо 500 000 венецуелски мигрантиГраничният град на САЩ е „на преломна точка“ на фона на нарастване на пристигащите бежанци и мигрантиПапата критикува „безразличието“ “ спрямо мигранти, пристигащи в Европа по морев края на списъка

Източник от прокуратурата, пожелал анонимност, каза на АФП, че жертвите очевидно са от Куба и всички са жени, включително една непълнолетна.

Инцидентът е станал на участък от магистрала по крайбрежието на Тихия океан между градовете Пиджияпан и Тонала, където хората често пътуват, опитвайки се да стигнат до Съединените щати.

Камионът, чиято каросерия е частично изработена от дърво, е унищожен, а дрехите, чантите и раниците на мигрантите са разпръснати около него.


Хиляди мигранти от различни страни пътуват през Мексико в автобуси, ремаркета и товарни влакове, докато се отправят към САЩ.

Това беше втората фатална катастрофа за по-малко от седмица с мигранти в Мексико. В четвъртък двама мигранти загинаха, когато камион се преобърна в община Мескалапа, също в щата Чиапас.

През август най-малко 15 души бяха убити, когато претъпкан автобус, превозващ предимно венецуелски мигранти и търсещи убежище, се сблъска с ремарке на магистрала в Мексико, която свързва щатите Пуебла и Оахака, маршрут, за който се знае, че се използва от трафиканти на мигранти .

През юли друг автобус в Оахака падна от стръмен път, убивайки 27 души. Още 18 души загинаха при катастрофа през април. А през февруари мигранти от Венецуела, Колумбия и Централна Америка участваха в автобусна катастрофа, отново между Оахака и Пуебла, оставила най-малко 17 жертви.

Катастрофите са само една от многото опасности, пред които са изправени мигрантите и търсещите убежище, докато пътуват на север към границата между САЩ и Мексико, обичайна дестинация. Мнозина трябва също така да се изправят пред опасни пасажи в джунглата, престъпни банди и риска от продължително задържане.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР