Поне 10 души са загинали, а други 25 са в

...
Поне 10 души са загинали, а други 25 са в
Коментари Харесай

Автобус със сватбари се е преобърнал в Австралия: Поне 10 души са загинали, има и ранени

Поне 10 души са починали , а други 25 са в болница , откакто брачен рейс е аварирал в австралийски винарски регион , предава „ BBC “.

Пътниците са се прибирали от женитба във винарна нощес в Хънтър Вали, известно място за туристи, когато рейсът им се преобърнал . Полицията е повдигнала обвинявания на 58-годишния водач на рейса за 10 рискови дейности, довели до гибелта на хората. Все още тече развой на идентифициране на починалите . Младоженците не са били в рейса.

Полицейският комисар Карън Уеб сподели, че мястото на злополуката е „ към момента интензивно място на престъпление “.

„ Имаме криминалисти, които обработват мястото на престъплението, имаме чиновници от отдела за следствие на произшествия, имаме спасители /на място/ “, добави тя.

Инцидентът е станал към 23:30 локално време /13:30 GMT/ , когато съгласно полицията в региона е имало гъста мъгла . Автобусът се е преобърнал при завой на кръгово кръстовище на автомагистрала. Действащият помощник-комисар от полицията на NSW Трейси Чапман посочи, че гостите са пътували до Сингълтън „ евентуално за настаняването си “ . Двама от оживелите са изведени с хеликоптер от злополуката, добави тя. Местни медии оповестяват, че най-малко един от тях към момента е в сериозно положение.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе сподели, че е „ толкоз грубо, толкоз тъжно и толкоз незаслужено “ един „ щастлив ден на красиво място като това да приключи с такава ужасна загуба на живот “.

„ Хората са наели рейс за сватбата си, с цел да бъдат гостите им в сигурност “, добави той на конференция в Канбера.

Част от ранените пасажери са в болница „ Джон Хънтър “, само че доста от тях са превозени със аероплан до Сидни .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР