Десет загинаха, след като частен самолет се разби на магистрала в Малайзия

...
Поне 10 души бяха убити, след като малък частен самолет
Коментари Харесай

Поне 10 души бяха убити, след като малък частен самолет се разби на магистрала в покрайнините на Куала Лумпур в Малайзия.

Всичките осем души на борда бяха убити в допълнение към двама на земята, когато самолетът се блъсна в мотоциклет и кола в четвъртък, докато се опитваше да кацне в централния щат Селангор в Малайзия.

Самолет Beechcraft Model 390 (Premier 1), лек частен чартърен самолет, превозваше шестима пътници и двама членове на екипажа, когато се разби близо до град Елмина, точно преди да кацне, каза началникът на полицията в Селангор Хюсеин Омар Хан пред репортери .

Шофьорите на мотоциклет и кола, които бяха ударени от самолета, който беше загубил връзка с кулата за контрол на въздушното движение и се разби в магистралата, също загинаха, каза той.

„Нямаше спешно повикване, на самолета беше дадено разрешение за кацане“, каза Хан.


Агентството за гражданска авиация на страната, CAAM, каза, че полетът е излетял от остров Лангкави и е бил на път за летище Султан Абдул Азиз Шах в Селангор близо до Куала Лумпур.

Министърът на транспорта Антъни Локе каза, че само минути преди кацане самолетът се е отклонил от траекторията си на полета и е паднал на земята в квартал Шах Алам.

Националната новинарска агенция Бернама цитира свидетели, според които самолетът е избухнал при удара.

Телата са откарани в болница за идентифициране, каза Локе на пресконференция.

Той каза, че служители претърсват района и търсят черната кутия на самолета, за да установят причината за инцидента.

Историята на самолетните катастрофи в Малайзия

През септември 1977 г. самолет на Japan Airlines, пътуващ за Сингапур, се разби близо до мястото на катастрофата в четвъртък. Четиридесет и пет души оцеляха, а 34 бяха убити.

На 8 март 2014 г. полет MH370 на Malaysia Airlines изчезна, превозвайки 227 пътници и 12 души екипаж. Боинг 777 е напуснал Куала Лумпур за Пекин, но е изгубил връзка с ръководителите на полети, докато пресича Южнокитайско море.

През юли 2014 г. самолет на Malaysia Airlines се разби в Украйна, близо до руската граница. Украйна и Русия трябва да се изправят пред Международния съд (ICJ), след като се твърди, че проруските сили са свалили полет MH17 на Malaysia Airlines, убивайки всички 298 пътници и екипаж.


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР