Понастоящем Mainnet-Beta на Solana се сблъсква с нарушения в производството

...
Понастоящем Mainnet-Beta на Solana се сблъсква с нарушения в производството
Коментари Харесай

Мрежата на Solana спря да работи – цената на SOL спада

Понастоящем Mainnet-Beta на Solana се сблъсква с нарушавания в производството на блокове, което докара до краткотрайно прекъсване на мрежата.

Инженерите и валидаторите интензивно се занимават с казуса . Това беше доказано от Solana Blockchain Explorer, който означи “голямо спиране ” в главната мрежа.

В резултат на тази вест, цената на Solana спадна до $93.8 откакто загуби над 10% от цената си в границите на последната седмица. SOL има размер на търговия от $1.5 милиарда за последните 24 часа.

Потребители в разнообразни платформи на обществените медии са следили, че Solana не е съумяла да генерира блок в продължение на повече от 25 минути – доста закъснение, като се има поради нормалното време за произвеждане на блокове от 400 милисекунди.

Stakewiz, валидатор за Solana, разкри , че разработчиците работят старателно по премахване на казуса и имат намерение да пуснат корекция, откакто тя бъде създадена и подробно тествана. След това на валидаторите ще бъдат публикувани следващи указания. Едновременно с това някои валидатори са почнали процеса на основаване на скрийншоти, употребявайки положението на локалната си счетоводна книга, с цел да се приготвят за рестартиране, до момента в който главните инженери са в заключителните стадии на това да оправят мрежата.

Смущенията в блокчейна на Solana към този момент провокират талази в тържищата за криптовалути, като Upbit предприе самодейна стъпка, като спря депозитите и тегленията за основани на Solana токени като SOL, GMT, RAY и ACS.

Това не е първия път, в който Solana се сблъсква със разстройства в мрежата или с спиране на производството на блокове. През последните няколко години мрежата беше наранена от многочислени случаи на спирания, в това число актуалното спиране, което е 11-ият сходен случай единствено за последните две години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР