Помощта за едно дете в семейството ще стане 50 лв.

...
Помощта за едно дете в семейството ще стане 50 лв.
Коментари Харесай

Страхотна финансова новина за всички родители

Помощта за едно дете в фамилията ще стане 50 лева от началото на 2021 година, при 40 лева сега. За две деца ще дават 110 лева, при 90 лева до момента.

Порите обаче ще получават единствено фамилиите с ниски приходи, а не всички, както беше първичният вид, препоръчан от държавното управление. Вместо това в допълнение пари ще получат служителите на реда и за медиците.

Това предлиждат нови текстове, препоръчани от депутати от ГЕРБ сред първо и второ четене на бюджета за 2021 година

Семейните помощи за три деца ще набъбнат от 135 лева на 165 лева, за четири от 145 лева ще станат 185 лева, а за всяко последващо дете ще продължат да дават по 20 лева Пълният размер на детските добавки да получават фамилии, в които приходите на човек са до 510 лева, оферират депутатите.

Помощтта ще бъде в размер на 80% за фамилии с приходи сред 510,01 и 650 лева на човек на месец, плануват още измененията.

Така в хазнта ще бъдат спестени 204,8 млн. лева, които ще бъдат дадени на медици и за повдигане на заплатите в Министерство на вътрешните работи с спомагателни 5% над препоръчаното в първия вид на бюджета нарастване с 10%, гласят претекстовете на депутатите.

Ще бъде обезпечено изплащането на непрекъсната месечна добавка към заплатите на медицинския личен състав в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, показват депутатите.

Предвижда се тази доавка да бъде 600 лева за лекари, 360 лева за експерти от професионално направление „ Здравни грижи “ и 120 лева за санитари. За задачата в бюджета на НЗОК ще бъдат дадени още 237 млн. лева За спомагателното нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи ще бъдат обезпечени 77,5 млн. лева

За Католическата черква в България да бъдат предоставени още 130 хиляди лева и по този начин общата дотация от бюджета да стане 200 хиляди лева, оферират още депутатите. На Комисията за финансов контрол в допълнение да бъдат дадени 1,32 млн. лева, плануват още измененията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР