Помощта, свързана с климата за милиони малки земеделски производители по

...
Помощта, свързана с климата за милиони малки земеделски производители по
Коментари Харесай

ООН: Състоянието на дребните фермери по света застрашава хранителните системи

Помощта, обвързвана с климата за милиони дребни аграрни производители по света би трябвало да се " усили доста ", с цел да се предотврати гладът и неустойчивостта, предизвести орган на Организация на обединените нации, предава БГНЕС.
Дребните фермери " не способстват доста за изменението на климата, само че страдат най-вече от неговото влияние ", съобщи Гилбърт Ф. Хунгбо, президент на Международния фонд за развиване на селското стопанство (IFAD).
" Ако вложенията не се усилят доста, рискуваме необятно публикуван апетит и световна неустойчивост ", добави IFAD.
Хунгбо съобщи, че " все по-честите провали на посевите и гибелта на добитъка на дребните фермери излагат на риск цялата ни хранителна система ", като предизвести, че " гладът, бедността и миграцията ще станат още по-широко публикувани " без увеличена помощ.
Предупреждението на органа на Организация на обединените нации идва преди срещата на върха за акомодация към климата на 25 и 26 януари в Нидерландия. По време на срещата IFAD възнамерява да започва нов фонд от 500 милиона $, наименуван ASAP+, " за понижаване на заканите от климатични промени за продоволствената сигурност, понижаване на парниковите газове и подкрепяне на повече от 10 милиона души да се приспособяват към метеорологичните промени ". Австрия, Германия, Ирландия и Катар към този момент обявиха, че ще дадат своя принос.
 Организация на обединените нации прикани Съединени американски щати и Русия скоро да удължат контракта СТАРТ Организация на обединените нации прикани Съединени американски щати и Русия скоро да удължат контракта СТАРТ
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани Русия и Съединени американски щати да подхващат колкото се може по-бързо дейности за удължение на Догов...
Британският артист Идрис Елба и брачната половинка му Сандрин, и двамата " посланици на благосклонност " на IFAD, ще вземат участие в спор на срещата на върха с белгийския министър председател Александър де Кроо.
Изследванията, финансирани от IFAD, предвиждат евентуален спад в производството на съществени артикули като фасул, царевица и маниока сред 50 и 90 % до 2050 година в огромна част от Африка на юг от Сахара заради климатичните промени, " което би довело до доста увеличение на глада и бедността ".
" Промяната на климата може да тласне повече от 140 милиона души към имиграция " за същия интервал, откриват изследванията.
По-ранната стратегия на IFAD, ASAP, към този момент е разпределила 300 милиона $ на повече от 5 милиона фермери в 41 страни. Но органът отбелязва, че единствено 1,7% от световното финансиране за климата отива за дребните фермери в разрастващите се страни, предава Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР