Помощта ще послужи за наемането на квартири и за средства

...
Помощта ще послужи за наемането на квартири и за средства
Коментари Харесай

ЕС отпуска на Гърция още 180 млн. евро за бежанците

Помощта ще послужи за наемането на квартири и за средства за персонални потребности.

Досега Европейски Съюз е оказал помощ на 41 000 бежанци в Гърция да наемат квартира в страната. Общо Атина е получила за мигрантите 1,5 милиарда евро от общностния бюджет.

Комисията разяснява, че превеждането на пари в брой на мигрантите оказва помощ за тяхното почтено битие, усилва избора им и оказва помощ на локалната стопанска система. Допълва се, че отпуснатата през днешния ден спомагателна помощ е по механизма за изключителни условия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо 1968 бежанци и мигранти са пристигнали на гръцките острови в северната част на Егейско море. От тях 1369 са стигнали до остров Лесбос, 541 - до остров Самос и 58 - до остров Хиос. През януари на същите острови пристигналите са били 1504, а през февруари техният брой е бил 997, сочат данни, изнесени от гръцкото електронно издание на в. Нафтемборики ".

За съпоставяне през март 2017 година в северната част на Егейско море пристигналите мигранти и бежанци са били 1407, до момента в който през март миналата година те се наброявали 8604. Според данни на турската брегова защита, изнесени в нейния уебсайт, през целия месец март тази година в турски териториални води са били регистрирани 34 опита на бежанци и мигранти, като назад са били върнати на брега 1409. Вчера също е имало два опита, написа още в. "Нафтемборики ".

Лодка с към 60 бежанци е била открита покрай гръцкия остров Самос, съобщи в това време през днешния ден Нюз.ин. Бежанците са избавени след сполучлива интервенция на плавателни съдове на гръцката пристанищна полиция, на Европейската работа за ръководство на оперативното съдействие по външните граници на Европейски Съюз - Фронтекс и хеликоптер на гръцката бойна авиация.

Операцията е почнала, откакто емигрант от лодката се е обадил на незабавния телефон 112. Действията на избавителните екипи са били затруднени от мощен вятър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР