Помощта, предоставена от държавата на бензиностанциите за покриване на 25

...
Помощта, предоставена от държавата на бензиностанциите за покриване на 25
Коментари Харесай

Ето до кога ще стигне помощта от 25 ст. за гориво

Помощта, предоставена от страната на бензиностанциите за покриване на 25 стотинки отстъпка на литър гориво, ще стигне до началото на ноември. Това демонстрират калкулации на Българската петролна и газова асоциация.

Според енергийния специалист Светослав Бенчев, у нас цената на горивата е търпима по отношение на тази в останалите страни от Европейския съюз. Тя е с 30-40 цента под междинната за Европа.

Бенчев разяснява и доставките на газ. По негово мнение не е преференциално за Азербайджан да ни продава синьо гориво, а България е трябвало да продължи контракта си с " Газпром " до края на годината и да търси варианти за дълготрайни контракти с други снабдители.

" Цената на азерския газ сега е обвързана с тази на нефтопродуктите, което значи доста по-ниска цена от тази, която имаме на борсата TTF и в Европа като цяло ", разяснява той пред bgonair.

Бенчев изрази подозренията си, че азерската страна би се договорила при такива условия, защото не са преференциални за нея.

" Това, което най-вероятно ще се случи, в случай че не се реализира договореност с " Газпром ", е още веднъж да купим съветски газ, само че посредством медиатори, това ще избави ситуацията ", счита енергийният специалист.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР