Помощта на България за Украйна ще стане процентно по-голяма, това

...
Помощта на България за Украйна ще стане процентно по-голяма, това
Коментари Харесай

Тагарев в “Панорама”: Помощта за Украйна ще стане по-голяма. Търговията не е помощ

Помощта на България за Украйна ще стане процентно по-голяма, това съобщи в “Панорама ” по Българска национална телевизия министърът на защитата Тодор Тагарев. Той съобщи също, че не счита нашата търговията с оръжие, което отива във воюващата с Русия страна, за военна помощ. “Търговията не е помощ, само че е доста скъпа за Украйна ”, акцентира Тагарев.

Той сподели също, че нашата помощ е реалност и е добре да се знае от всички. Тагарев подсети, че България оказва помощ на суверена страна, която е нападната от по-голяма нуклеарна мощ.

Министърът акцентира, че няма да изнесе данни за това по кое време тъкмо и с какво ще оказваме помощ на Украйна, тъй като това е поверителна информация и той няма право да го прави. “Самолети и танкове няма ”, добави Тагарев.

След въпрос на водещия, военният министър сподели, че контраофанзивата на Украйна е затруднена доста от това, че тя няма авиация. Той обаче добави, че украинските сили много сполучливо компенсират това с Противовъздушна отбрана.

Украинците най-вероятно са се посъветвали със своите съдружници и не са почнали офанзивата си без никаква опция за триумф, сподели Тодор Тагарев.

“Никога не е ставала дума наши хора да вървят в Украйна ”, това акцентира министърът. Той особено изясни, че образованието на украински санитари, за което България е поела ангажимент, ще бъде в София и се похвали, че разполагаме с най-модерно съоръжение за това.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР