Помощта е получила одобрението на Европейската комисия и след дълга

...
Помощта е получила одобрението на Европейската комисия и след дълга
Коментари Харесай

Получаваме 2,2 млн. евро за преодоляване на щетите от природни бедствия в Бургаско преди година


" Помощта е получила утвърждението на Европейската комисия и след дълга процедура по смяна на бюджета на Европейска комисия през днешния ден се получи финалното утвърждение на средствата и те са разполагаем на българските управляващи “, разясни Крецу. 

Заявлението за разпределяне на средства от фонд " Солидарност “ беше подадено от България при започване на тази година. Предоставеният финансов запас ще способства за понижаване на разноските на страната за възобновяване на съществена социална инфраструктура.

Като страна-членка на Европейския съюз Република България има право да получи поддръжка от фонд " Солидарност " за превъзмогване на последствията от естествени бедствия. До момента страната е кандидатствала за разпределяне на безплатна финансова помощ от фонда за покриване на част от незабавните ограничения за справяне с последствията от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 година и бедствието по отношение на тежките зимни условия от началото на 2015 година Общата отпусната досега помощ от Европейска комисия е в размер на 36 млн. лева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР