Помощниците на президента Джо Байдън са намерили нови пет допълнителни

...
Помощниците на президента Джо Байдън са намерили нови пет допълнителни
Коментари Харесай

В резиденцията на Байдън са открити още 5 страници с класифицирани материали

Помощниците на президента Джо Байдън са намерили нови пет спомагателни страници с класифицирани материали в персоналната му резиденция в Уилмингтън, щата Делауеър. Това е станало при започване на седмицата, заяви Белият дом в събота.

По-рано Си Ен Ен заяви, че предходната есен в някогашния му персонален кабинет в Центъра за дипломация и световна ангажираност " Пен Байдън " във Вашингтон са били открити 10 класифицирани документа от времето, .

Откритието пристигна единствено няколко часа откакто Службата на съветника на Белия дом разгласява изказване, в което категорично се показва откриването на един-единствен документ, и в същия ден, когато основният прокурор Мерик Гарланд назначи някогашния американски прокурор Робърт Хър за специфичен консултант, който да проверява случая, прецизира Си Ен Ен .
 Специален консултант преглежда секретните документи, открити при Байдън
Специален консултант преглежда секретните документи, открити при Байдън

По закон, президентът е трябвало да ги съобщи

Последното разобличаване е третото в границите на една седмица и вторият път, когато в началото предоставената информация по-късно се оказва непълна. Всъщност Заубер беше декларирал, че прегледът на домовете на Байдън е завършил в сряда вечерта, макар че спомагателните пет страници бяха открити в четвъртък вечерта. Това се случва в миг, когато Белият дом се бори да се ориентира в съвкупността от настоящи инспекции, обществени известия и бързо възходящ политически напън.

Новите страници са били открити, когато юрист на Белия дом е отишъл в Уилмингтън, с цел да улесни предаването на систематизиран документ, открит в дома на Байдън от персоналните му юристи, на чиновници на Министерството на правораздаването - сподели Заубер.
 Нов удар по Байдън: Намерена е втора партида класифицирани документи
Нов удар по Байдън: Намерена е втора партида класифицирани документи

Не се разкриват спомагателни детайлности

Това ново разобличаване бележи последната смяна в общия брой на документите с класифицирана информация, открити от юристите на Байдън в границите на седмица, която трагично промени траекторията на администрацията в същия миг, в който повдигна съществени въпроси по отношение на нейното справяне с правно несигурния въпрос.

" Сега обществено оповестихме съответни детайлности за разпознатите документи, метода, по който са били разпознати, и мястото, където са били открити ", съобщи Ричард Заубер, специфичният консултант на Белия дом, в изказване, в което се отбелязва, че службата на съветника на Белия дом повече няма да дава отговор на въпроси по въпроса, защото следствието е в ход. " Белият дом ще сътрудничи на новоназначения специфичен консултант ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР