Помощникът на Димитър Димитров в Спартак (Варна) - Тодор Киселичков

...
Помощникът на Димитър Димитров в Спартак (Варна) - Тодор Киселичков
Коментари Харесай

Тодор Киселичков: Бургаският футбол днес наистина е изключително тъжна картинка

Помощникът на Димитър Димитров в Спартак (Варна) - Тодор Киселичков съобщи пред " Спортал ", че е оптимист за спасението на варненския тим.

" Нашият екип има тежката задача да избави Спартак (Варна). И тримата сме окуражени да осъществим тази цел. Оптимист съм. Успяхме да вземем положителни футболисти, стартира да става сработването в тима. Димитър Димитров е един от най-хубавите български треньори. През есента направихме не неприятни мачове и спечелихме не малко точки с капацитета, с който разполагахме. Съхранихме вярата за избавление. Нещата не могат да станат с магическа пръчка, малко по малко започваме да напредваме. Ще бъде борба до края.

Варненското дерби ли? Няма по какъв начин да разберете, само че настръхнах сега. Запомнящо се дерби от всяка позиция, невероятна поддръжка на нашия стадион, невероятна поддръжка от нашите почитатели, които бяха безупречни. Жалко единствено, че не успяхме да спечелим. Да, може да го създадем на " Тича ", за това нещо ще се борим. Страхотно дерби беше!

Бургаският футбол през днешния ден в действителност е извънредно тъжна картинка. Ако има дума, която да е по-силна от " плачевно ", ще я употребявам нея. Дълбае се надолу там. Ако на някой от ръководещите в Бургас не му светне, то аленият светофар от дълго време свети грубо... Нищо не се случва в нашия град. Няма създаване на стадион, децата нямат положителни бази за трениране, мъжките тимове са в плачевно положение. Гадно ми е, болно ми е. Децата излизат едно след друго от града. Дано на някой в града му светне, че нещо би трябвало да се случи! Имаше два доста положителни тима - Нефтохимик и Черноморец. Замислете се какъв брой футболисти и треньори от Бургас има по другите тимове, а в нашия град положението е отврат, плачевно!

На мача с ЦСКА, когато се бяха върнали Христо Стоичков и Емил Костадинов, имаше хора по покривите, по таблото, по стълбите, цялостно беше. Незабравим мач! Не знам това дали в миналото ще се повтори. Не имам вяра в миналото да се съберат толкоз хора... Хубави години за нашия тим, за нашия град. Нефтохимик радваше толкоз доста хора. Дори против тимове от по-долната част на класирането имаше по 18-19 хиляди фенове.

Единственият футболист сега, който има добър % маркирани голове от фаул, е Тодор Неделев. Той е един добър фауладжия, най-хубавият в нашето състезание.

Периодът ми в ЦСКА 1948 беше извънредно потребен. Постигнах положителни резултати там, единствено с една загуба бях. С доста положителни футболисти работих, с доста добър щаб. Натрупах много опит, оправих се в извънредно сложни обстановки - хората, които са били там знаят защо става въпрос. Полезен интервал за мен беше. Дали в миналото ще се върна някъде като старши треньор, времето ще покаже. Краткосрочната цел е Спартак (Варна), за който даваме благо и драго, да успее да оцелее ", сподели Киселичков.
 Чужденци не престават да основават проблеми на Спартак (Варна)
Чужденци не престават да основават проблеми на Спартак (Варна)

Не желаят да разтрогнат договорите си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР