Помощник-военният аташе на Венецуела в ООН, полковник Педро Чиринос, заяви

...
Помощник-военният аташе на Венецуела в ООН, полковник Педро Чиринос, заяви
Коментари Харесай

Помощник-военният аташе на Венецуела в ООН премина на страната на Гуайдо

Помощник-военният аташе на Венецуела в Организация на обединените нации, полковник Педро Чиринос, съобщи във видеозапис в обществените медии, че признава опозиционния водач Хуан Гуайдо за краткотраен президент на страната, засилвайки натиска върху президента Николас Мадуро, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Съветникът на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън приветства решението на Чиринос. "Той избра демокрацията за венецуелците пред тиранията на Мадуро ", написа Болтън в Туитър. Във видеозапис, споделен от Болтън в Туитър, Чиринос се показва, облечен във военна униформа и застанал пред знамената на Венецуела и Организация на обединените нации. Той назовава държавното управление на Мадуро "незаконно формирано " и декларира, че признава, поддържа и се подчинява на "преходното държавно управление, ръководено от президента Хуан Гуайдо ".

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели, че не му е известно задачата на Венецуела в Организация на обединените нации да е уведомявала за промени в делегацията ѝ. Съединени американски щати и десетки други страни намерено поддържаха Гуайдо, който предишния месец се базира на конституционни разпореждания, с цел да поеме краткотрайно президентски пост, откакто разгласи преизбирането на Мадуро на изборите предходната година за нелегално. Мадуро е подкрепян от няколко страни, измежду които Русия и Китай, и управлява държавните институции на страната, в това число силите за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР